Aanleveren foto’s

Aanleveren van foto’s voor de website

De maximaal 10 foto’s die jullie naar Toine willen sturen kunnen het best vanuit Lightroom worden aangemaakt. Wellicht handig om daarvoor een speciale voorinstelling in Lightroom aan te maken. Geert heeft daarvoor een document gemaakt waar hij met print screens van het proces in Lightroom heeft gebruikt om e.e.a duidelijk te maken. Dit document is bijgevoegd.

[pdf-embedder url=”https://fotovriendenoppad.nl/wp-content/uploads/2020/05/Uitleg-voor-het-aanleveren-van-fotogrote-voor-de-website-Fotovrienden-“Op-Pad”.-min.pdf” title=”Uitleg voor het aanleveren van fotogrote voor de website Fotovrienden “Op Pad”.-min”]

De eisen voor de aan te leveren foto’s zijn (voor het geval de foto niet vanuit Lightroom wordt aangemaakt)
bestand: jpg/tiff
kleurruimte: SRGB/prophoto
kwaliteit: 70%
B (max): 1600 pixels
H (max): 1600 pixels
resolutie:120 pixels per inch
verscherpen voor beeldscherm
metagegevens: alleen copyright

Het is wellicht handig om voor de foto’s een dusdanige bestandsnaam te kiezen dat daarin vermeld staat het nummer van de foto (kun je makkelijker terugzoeken), je naam en de locatie waar de foto gemaakt is (mochten we dat ook nog willen vermelden op de website) en een volgnummer. Ik zou een foto van mij de volgende bestandsnaam geven: Toine Krijnen_8845_liesbos_3.jpg. Maar iedereen is daar natuurlijk vrij in.